Ingrediënten voor het recept Wiener Schnitzel (4 personen)
Kun jij niet wachten tot je volgende skivakantie en heb je trek in een heerlijke Wiener Schnitzel? Duik de keuken in en maak het gerecht zelf. Binnen een mum van tijd heb jij zo'n heerlijk stukje vlees op je bord. Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
- 2 eieren
- Bloem
- Paneermeel
- 1 citroen
- 50 gram boter
- 5 eetlepels olie
- Fijngehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: frietes, salade en preiselbeere- of cranberry compote
Bereidingswijze Wiener Schnitzel
Stap 1:
Leg de schnitzels tussen twee lagen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of stevige koekenpan. Bestrooi met zout en peper.
Stap 2:
Pak drie diepe borden. Doe in het eerste bord de eieren en klop deze los. Vul het tweede bord met paneermeel en het deerde bord met bloem. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg dat ze alle vier goed bedekt zijn met paneermeel, want dat zorgt voor het lekkere krokante korstje.
Stap 3:
Pak een grote koekenpan en verhit hierin de olie en de boter. Bak de schnitzels op middelhoog vuur goudbruin en gaar aan beide kanten. Leg tijdens het bakken alvast een groot bord klaar met keukenpapier. Hier kun je de schnitzels na het bakken op laten uitlekken.
Stap 4:
Snijd de citroen in vieren en leg de schnitzels op de borden. Strooi er peterselie over en serveer met een partje citroen. Wil je de Wiener Schnitzel beleving helemaal compleet maken? Serveer er dan ook een portie frietes en salade bij.
Variatietips voor het recept Wiener Schnitzel
Natuurlijk kun je in plaats van kalfsschnitzels ook varkensschnitzels gebruiken. Laat deze door de slager tot de gewenste grootte snijden en volg in het recept dezelfde stappen. In Oostenrijk serveert men de Wiener Schnitzel met preiselbeere compote. Dit is gemaakt van vossenbes/rode bosbes. Kun je dit in België niet verkrijgen? Kies dan voor een cranberry compote of een friszure vruchtenjam.
Guten Apetit!