Skip to navigation Skip to main content

Maak kans op een gratis skipas in Orelle/Val Thorens!

Onze Engelse collega Nikki was een aantal weken geleden te gast in Orelle, een klein Frans skidorpje met een grote verrassing. Het plaatsje is niet geschikt voor wintersporters die iedere avond in een ander hip restaurant iets willen eten of drinken, maar is een perfect uitgangspunt voor fanatieke skiërs die willen genieten van een enorm skigebied en op zoek zijn naar een rustig en traditionele plek om te logeren. Keertje uitproberen? Wij mogen een gratis skipas weggeven!

Grote verrassing

De grote verrassing van Orelle is de 3 Vallées Express gondelbaan. Deze langste gondelbaan van Europa brengt wintersporters van 900 meter naar 2300 meter in 15 minuten! Hierna is er nog een lift en men staat midden in Les Trois Vallées, een skigebied met 600 km piste. Op 3200 meter kunt u bijkomen van het enorme hoogteverschil dat zojuist overbrugt is en genieten van een fenomenaal uitzicht over de pistes en bergtoppen. Wilt u goed eten voor een redelijke prijs bezoek dan Le Chalet Chinal Donat bij het bergstation van de gondel.

Het skigebied

Orelle deelt haar skigebied met het overbekende Val Thorens. Gezamenlijk telt het skigebied 150 km pistes, welke allemaal boven die 1800 meter liggen. Hierdoor is het skiseizoen lang en de sneeuw prima. Bij het bergstation van de de 3 Vallées Express ligt een gebied dat uitstekend geschikt is voor kinderen beginners. Val Thorens is bereikbaar via blauwe of rode afdalingen. Vanuit Val Thorens is er aansluiting op de 600 km pistes van Les Trois Vallées.

Op tijd bij de lift

Helaas kan men aan het einde van de dag niet terug skiën naar Orelle, maar dient men wederom de gondel te nemen. Op zich niet erg, lekker uitrusten van de skidag en genieten van de mooie uitzichten. Let er wel op dat u op tijd bij de gondel bent. Mist u de laatste lift dan kunt u alleen nog via Val Thorens terug naar het dal. En dit taxtritje van 140km is niet goedkoop.

Overnachten in Orelle

Orelle heeft een heel ander karakter en sfeer dan bijvoorbeeld het mondaine Courchevel dat aan de andere kant van Les Trois Vallées ligt. Dat geldt ook voor de accommodaties. Er is keuze uit diverse chalets en gites in of nabij het dorp of voor een modern appartement in het 3 sterren Hameau des Eaux d’Orelle. De fijne en comfortabele 4-persoons appartementen kosten zo’n € 60,- per persoon per week en beschikken bovendien over een wellness met zwembad.

Klein maar fijn

Orelle mag dan een klein plaatsje zijn, maar dit heeft wel zo z’n voordelen. Zo kunt u overal gratis parkeren en is er een shuttlebus. De skischool, skiwinkel- en verhuur en een bar liggen direct bij het dalstation van de 3 Vallées Express, erg makkelijk! De plaatselijk VVV ligt hier ook in de buurt en is gevestigd in leuk klein chaletachtig gebouw. Verder telt Orelle 2 restaurants, 2 bars, 2 sportwinkels en 2 kleine supermarktjes.

Skipas winnen?

Zin om 6 dagen te skiën in het skigebied van Orelle/Val Thorens? Doe dan nu mee aan de prijsvraag en win een 6-daagse skipas t.w.v. € 207,- (geldig tijdens skiseizoen 2012/2013). Beantwoord de volgende vraag:

Orelle bestaat uit een aantal kleine gehuchtjes, hoeveel zijn dit er?

Het antwoord is te vinden op de website van Orelle. Klik hier om de website van Orelle te bezoeken >>

Stuur uw antwoord o.v.v. 'Prijsvraag Orelle' uiterlijk zondag 10 februari naar [email protected] . Op 11 februari zullen wij de skipas verloten onder de goede inzenders.

Succes!

De skipas is inmiddels verloot: Wim van Zanten is de gelukkige winnaar van de skipas!

137 - Winter - Nikki

Over Nikki

Aangezien mijn ouders gek zijn van skiën, werd mijn liefde voor wintersport al op 4-jarige leeftijd in het Oostenrijkse Obergurgl aangewakkerd. Eenmaal per jaar op skivakantie was voor mij niet genoeg. De tranen rolden over mijn wangen wanneer ik bergen langzaam uit het oog zag verdwijnen vanaf de achterbank in de auto.