Skip to navigation Skip to main content

10 geluksmomenten die je ervaart op skivakantie

Ligstoel Relaxen
© Spalder Media Group

Skivakantie is een ultiem geluksmoment! De witte bergtoppen, vers geprepareerde pistes en het prachtige uitzicht zijn al genoeg redenen waarom een skivakantie zo mooi is. Een vakantie in de bergen gedurende de winterperiode is iets wat je echt zelf moet ervaren. Wat is jouw favoriete en ultieme geluksmoment op skivakantie?

1. De eerste besneeuwde bergen zien na een lange reis

Eindelijk is het weer zover, met de auto op skivakantie. Zodra je de eerste beetjes sneeuw ziet langs de weg en de bergen, krijg je weer kriebels in je buik. Je nadert de bestemming en de sneeuw wordt alleen maar meer en meer. De eerste witte bergen geven een bijzonder gevoel.

2. Genieten van een verse laag sneeuw

Wakker worden met een verse laag sneeuw, is toch waar iedere wintersporter blij van wordt tijdens de skivakantie? Wanneer je ’s ochtends uit je raam kijkt en je een dik pak sneeuw ziet liggen in combinatie met een blauwe lucht, weet je dat het een mooie dag op de pistes gaat worden!

3. De verse berglucht

Dat frisse gevoel in je longen als je inademt, terwijl je in de bergen staat. De verse berglucht is een geluksmoment dat je alleen op skivakantie ervaart. Je longen vullen zich met geluk terwijl de verse sneeuw onder je schoenen kraakt.

4. De vers geprepareerde piste in de ochtend

Het lievelingsmoment van elke skiër, de vers geprepareerde pistes in de ochtend.  Nog eventjes inkomen vroeg in de ochtend, maar jij hebt de mooiste afdalingen van de dag er al op zitten. Wat zijn de ribbels toch fijn!

5. Alleen op de piste

Extra vroeg opstaan zodat je in ieder geval even de pistes voor jezelf hebt. Alle ruimte om lekker breed te skiën en geen rijen bij de lift. Je hoeft geen rekening te houden met andere skiërs en je kunt over de piste skiën zoals jij dat wilt.

blij off piste
© Spalder Media Group

6.  Skivakantie met kinderen

Als ouder is het prachtig om je kind voor het eerst op de ski’s te zien staan en de eerste bochtjes te zien maken. In pizzapunt glijden ze naar beneden de piste af. De kinderen nemen het skivakantievirus weer over van de oudere generatie.

7. Skiën door de diepe sneeuw

Als off-piste skiër is er niets mooier dan door een diepe laag poedersneeuw te skiën. Je krijgt het gevoel dat je zweeft. Eigen lijnen trekken door de poedersneeuw en wegen zoeken buiten de pistes. Hoe heerlijk is dat?

8.  Skiën boven de wolken

Soms reiken de skiliften tot boven de wolken, wat een prachtig uitzicht geeft. Boven de wolken zijn de omstandigheden compleet anders en schijnt heerlijk de zon aan de blauwe hemel.

Piste6

9.  Rozig na het skiën 

Na een dag hard werken op ski’s of snowboard is er niks zo lekker als met een borrel de dag na te praten en heerlijk rozig te worden. Aan het einde van de dag ga je de benen voelen en is het tijd om je bed in te duiken met het gevoel dat je de dag ten volste hebt benut.

10. Herinneringen aan je heerlijke skivakantie

Eenmaal thuis blijf je herinneringen houden aan je skivakantie. Je denkt nog even kort terug aan de vakantie en je beleeft in gedachte alles nog een keer opnieuw. Bij de gedachte wil je gewoon weer zo snel mogelijk terug naar de piste! Wanneer mogen we weer?!

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.